Verkeerstellers

SCC

De SCC, ook wel counter genoemd, registreert passerende voertuigen per tijdseenheid (per 5 min, 15 min, 30 min, per uur of per 24 uur). Indien telslangen worden gebruikt, worden assenparen geteld. Een personenauto met één “assenpaar” wordt dus als één eenheid gezien, een vrachtwagen met vier assen als twee. Bij toepassing van detectielussen worden hele voertuigen geteld.

Handleiding

Het instellen en uitlezen van de SCC gebeurt met een Handterminal of met een (draagbare) Windows PC, al dan niet via een (GPRS/LTE-M) modem. Voor handmatige gegevensoverdracht worden Rampacks (tijdelijke opslagmodules) en een Rampacklezer (inleesapparaat) gebruikt. Maar ook dat kan rechtstreeks met een PC via een kabel.

Uitvoeringen

De SCC is het basismodel in de SCC-serie. Het SCC-systeem is een modulair systeem, bestaande uit een gepoedercoate aluminium kast met daarin een rek voor insteekkaarten. De kast kan in twee uitvoeringen worden geleverd, namelijk:

Paalmontage
Voor gebruik op lokaties met inductielussen is deze kast voorzien van een opening in de bodem om de connectoren op de paal in de kast door te voeren. De kast opent aan de voorzijde.De los leverbare beschermkap en stalen bodemplaat geven extra bescherming tegen vandalisme.
Draagbaar (SCC/D)
Bij de draagbare uitvoering opent de kast aan de bovenzijde en wordt hij voorzien van twee beugels aan de achterzijde. Zo kan de teller met een ketting aan een boom of lichtmast worden vastgelegd.Ook is er voor deze uitvoering een beschermkast leverbaar, die meer bescherming biedt tegen vandalisme.

Detectiesystemen

De SCC kan worden geleverd met twee verschillende detectiesystemen. Om telslangen resp. inductielussen aan te kunnen sluiten zijn één of meer slangmembranen en/of lusdetectoren nodig. Beiden kunnen, naast elkaar, in het zelfde apparaat ingebouwd worden.

Energievoorziening

De SCC wordt gevoed door een loodaccu. Deze gaat tot maximaal 5 weken mee. Bij gebruik van meer dan 2 dubbele detectoren en/of bij voeding met een zonnepaneel wordt sterk aangeraden om 2 accu’s te plaatsen.

Comments are closed.