Verkeerstellers

SCA2

Uit het doorontwikkelen van de SCA is de SCA2 ontstaan. De elektronica is nagenoeg identiek, maar de SCA2 heeft een aantal extra functies gekregen:

  • Het is mogelijk om de SCA2 uit te rusten met slangenaansluitingen, en dus te classificeren met slangen
  • Het is mogelijk om, na het geheugen te legen, de SCA2 zonder onderbreking door te laten tellen
  • Er zijn functies toegevoegd om bediening op afstand (via Remote-I/O) te optimaliseren

Het instellen en uitlezen van de SCA2 gebeurt met een Handterminal of met een (draagbare) Windows PC, al dan niet via een (GPRS/LTE-M) modem. Voor handmatige gegevensoverdracht worden Rampacks (tijdelijke opslagmodules) en een Rampacklezer (inleesapparaat) gebruikt. Maar ook dat kan rechtstreeks met een PC via een kabel.

Uitvoeringen

Het SCC-systeem is een modulair systeem, bestaande uit een gepoedercoate aluminium kast met daarin een rek voor insteekkaarten. De kast kan in twee uitvoeringen worden geleverd, namelijk:

Paalmontage
Voor gebruik op lokaties met inductielussen is deze kast voorzien van een opening in de bodem om de connectoren op de paal in de kast door te voeren. De kast opent aan de voorzijde.De los leverbare beschermkap en stalen bodemplaat geven extra bescherming tegen vandalisme.
Draagbaar (SCA2/D)
Bij de draagbare uitvoering opent de kast aan de bovenzijde en wordt hij voorzien van twee beugels aan de achterzijde. Zo kan de teller met een ketting aan een boom of lichtmast worden vastgelegd.Ook is er voor deze uitvoering een beschermkast leverbaar, die meer bescherming biedt tegen vandalisme.

Detectiesystemen

De SCA2 kan worden geleverd met twee verschillende detectiesystemen. Om telslangen resp. inductielussen aan te kunnen sluiten zijn één of meer slangmembranen en/of lusdetectoren nodig. Beiden kunnen, naast elkaar, in het zelfde apparaat ingebouwd worden.

Membraan
Membraan voor het aansluiten van één telslang. Er is ruimte voor maximaal 4 membranen. Voor classificatie van 1 kanaal (of 2 kanalen richtingclassificatie) zijn 2 membranen nodig.
Detector
Dubbele detector voor het aansluiten van 2 inductielussen. Er is ruimte voor maximaal 4 dubbele detectoren voor tellen op 8 kanalen of classificatie op 4 kanalen. Detectoren kunnen niet in een draagbare SCA2 worden geplaatst.

Energievoorziening

De SCA2 wordt gevoed door een loodaccu. Deze gaat tot maximaal 4 weken mee. Bij gebruik van meer dan 2 dubbele detectoren en/of bij voeding met een zonnepaneel wordt sterk aangeraden om 2 accu’s te plaatsen.

Comments are closed.