Detectielussen

Een nevenactiviteit van Dinaf is het aanleggen van detectielussen in het wegdek. Hiervoor hebben we een gespecialiseerd team dat tot 8 detectielussen per dag kan aanleggen in verschillende wegdekmaterialen, zoals asfalt, ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton) of beton, zowel in de onderlaag als de toplaag.

Het principe van detectielussen is gebaseerd op zelfinductie. De lus is eigenlijk een spoel waar door de telkast een zwak, snel wisselend magnetisch veld wordt opgewekt. Als er zich een metalen object boven de lus bevindt, wordt het magnetische veld verstoord, en dit wordt gedetecteerd door de telkast. Voor meer gedetailleerde informatie over de werking van detectielussen en telslangen kunt u bij ons terecht.

De Dinaf detectielussen hebben een afmeting van 1,5 x 1,8 meter (lengte x breedte), terwijl classificatielussen een hart-op-hart afstand hebben van 2,5 meter. De zaagsnede voor het plaatsen van de lussen heeft doorgaans een diepte van ongeveer 5 cm. Voor de afwerking van de lussen wordt in principe geblazen bitumen gebruikt.

Informatie:
Email: info@dinaf.nl

Meten is weten… Dinaf Traffic Control B.V. maakt het waar.

Comments are closed.