Dinaf produceert en levert verkeersanalysesystemen voor het registreren van het voertuigen. Onze nieuwe verkeersteller de DTAC-21 kan tellen, snelheid meten, classificeren en ‘Voertuig voor Voertuig’ data opslaan. De onopvallende en compacte behuizing doet niet vermoeden dat er geavanceerde meetapparatuur is ingebouwd.

De DTAC-21, ook wel ‘DTAC” genoemd, heeft alles aan boord wat ook de SCCL heeft: tellen en classificeren naar snelheid en lengte. Twee belangrijke verschillen met de SCCL zijn echter de geheugencapaciteit en de mogelijkheid om tegelijkertijd, naast snelheid en lengte, ook te classificeren naar volgtijden. Zo krijgt men een betere indruk van het verkeersgedrag. Door het grotere geheugen kunnen ook meer klassen worden opgeslagen, namelijk 120, of men kan een kortere interval gebruiken en toch een lange standtijd behouden. Ook kan de DTAC voorzien worden van een GPRS/ LTE-M modem zodat u in staat bent om real-time de status van de tellers te controleren en de data kunt uitlezen.

Het instellen en uitlezen van de DTAC kan op locatie of op afstand via de optionele (GPRS/LTE-M) modem. Op locatie kunnen de gegevens worden uitgelezen door middel van een notebook met USB aansluiting of worden overgezet op een USB stick.

SOFTWARE

Met ons bekende databaheerprogramma Rodin.NET, kunnen de gegevens uit de DTAC-21 verwerkt worden. Rodin.NET wordt ook gebruikt voor de verwerking van gegevens die verzameld worden door de bestaande Dinaf verkeerstellers. Doordat ook de nieuwe generatie tellers hier gebruik van maken, blijft (historische) teldata behouden voor toekomstig gebruik.

De ruwe data worden eerst via de communicatiemodule ingelezen en kunnen daarna op een groot aantal manieren worden geselecteerd, gefilterd, bewerkt en gepresenteerd, zowel grafisch als in tabelvorm. Tevens kunnen er Excel bestanden worden aangemaakt met de verwerkte data, zodat integratie met andere software in de meeste gevallen geen probleem vormt. U kunt locaties terugzoeken aan de hand van een interactieve plattegrond, waarbij de meetgegevens desgewenst bij de locatie op de kaart weergegeven kunnen worden. Zo kunnen snel analyses gemaakt worden, en zijn verkeersstromen in één oogopslag duidelijk.

Informatie:
Email: info@dinaf.nl

Comments are closed.