Welkom op de informatie pagina van DataCount, Dinaf Traffic Control en MetroCount. Dit is een samenwerkingsverband tussen de drie bedrijven voor het installeren en beheren van fietstelpunten in Nederland en Belgie.

Wat zijn Fietstelpunten?

Fietstelpunten zijn geïntegreerde systemen die zijn ontworpen om het aantal passerende fietsers op een bepaalde locatie te registreren en te tellen. Deze punten zijn vaak uitgerust met sensoren, camera’s of andere technologieën die automatisch fietsers kunnen detecteren en tellen. Fietstelpunten worden op strategische locaties geïnstalleerd, zoals fietspaden, fietsstroken, kruispunten en drukke fietsroutes.

Waarom zijn Fietstelpunten Belangrijk?

Fietstelpunten hebben meerdere belangrijke functies:

  1. Inzicht in Fietsgebruik: Door het aantal passerende fietsers te meten, kunnen steden informatie verzamelen over wanneer, waar en hoe mensen fietsen. Dit inzicht helpt bij het plannen van verbeteringen aan fietspaden en het optimaliseren van fietsvriendelijke infrastructuren.
  2. Beleidsvorming: De verzamelde gegevens ondersteunen stadsplanners en beleidsmakers bij het nemen van beslissingen met betrekking tot fietsgerelateerde projecten, zoals het aanleggen van nieuwe fietspaden, het verbeteren van verkeersveiligheid en het bevorderen van milieuvriendelijke mobiliteit.
  3. Monitoring van Doelstellingen: Fietstelpunten helpen bij het meten en evalueren van de vooruitgang ten opzichte van doelstellingen op het gebied van fietsgebruik, zoals het vergroten van het aandeel fietsers in het totale verkeer.

Hoe Werken Fietstelpunten?

Fietstelpunten maken gebruik van verschillende technologieën om fietsers te detecteren en tellen, zoals:

  • Inductielussen: Deze lussen zijn ingebed in het wegdek en registreren veranderingen in het elektromagnetische veld wanneer een fietser passeert.
  • Piezosensoren: Deze sensoren registreren druk en beweging, en kunnen fietsers identificeren op basis van hun signatuur.
  • Camera’s: Beeldverwerkingssystemen kunnen fietsers identificeren aan de hand van visuele beelden en ze tellen wanneer ze door het frame gaan.
  • Bluetooth- en GPS-technologie: Sommige fietstelpunten kunnen verbinding maken met de Bluetooth- of GPS-signalen van smartphones om fietsers te volgen.
Fietstelpunt voorzien van Piezosensoren en zonnepaneel

De verzamelde gegevens worden vaak geaggregeerd en geanalyseerd om bruikbare informatie te verstrekken.

Fietstelpunten zijn een waardevolle bron van informatie voor o.a overheidsinstanties die streven naar duurzame en fietsvriendelijke transportopties. Ze dragen bij aan het creëren van steden die leefbaarder en milieuvriendelijker zijn, en die de gezondheid en mobiliteit van hun inwoners bevorderen.

Klimaat & Duurzaamheid

Voor ieder geïnstalleerd systeem wordt door onze combinatie een donatie aan het Plan Boom Project gedaan van 25 euro per fietstelpunt. Deze donatie wordt dan toegekend aan de Provincie of Gemeente waarin de fietstelpunten geïnstalleerd zijn, waarna vervolgens daar de bomen worden geplant. Op deze manier komt de bijdrage direct ten goede aan de omgeving van de opdrachtgever.
Onze opdrachtgevers ontvangen hiervan een bewijs.

Onze fietstelpunten maken gebruik van zonne-energie en wij gebruiken gerecyclede materialen indien mogelijk. Hiermee minimaliseren we milieueffecten die nodig zouden zijn voor de energievoorziening

Heb jij al een boom geplant? 

Samen planten we miljoenen bomen voor een groener, gezonder en mooier Nederland. En iedereen kan meedoen! Plan Boom is daarmee onderdeel van de grote bomenweging in Nederland. Want naast Plan Boom zijn er nog veel meer mensen, bedrijven en organisaties die de handen uit de mouwen steken. Met het planten van een boom draag je op een makkelijke manier bij aan een beter klimaat! Doe je ook mee?

Door middel van samenwerking en op wetenschap gebaseerde restauratiepraktijken werken we aan het genereren van inhoudelijke voordelen die expliciet zijn ontworpen door en voor elke gemeenschap die hun welzijn ondersteunen, de levensomstandigheden verhogen en hun omgeving herstellen.

www.planboom.nl

Informatie of storingsmeldingen over ons fietstelpunt?

Informatie

Wanneer omstanders vragen hebben over de installatie en/of er (gevaarlijke) schade zichtbaar is, kan direct contact opgenomen worden met Dinaf Traffic Control middels contactgegevens die met een waterdichte sticker op de kasten aanwezig is.

Storingen & meldingen

“In de wereld van de storingsdienst, waar problemen nooit wachten, staan onze toegewijde teams 24/5 paraat door het hele land. Wij zijn er om storingen snel en efficiënt op te lossen, met als doel om binnen 24 uur weer alles soepel te laten draaien. Onze inzet voor service gaat verder dan de klok; het is een belofte aan iedere opdrachtgever die op ons vertrouwt. Samen houden we de boel draaiende, ongeacht de uitdagingen die voor ons liggen. #Storingsdienst #AltijdBeschikbaar “

Heeft u vragen of wilt u een storing melden?
Mail dan naar info@fietstelpunt.nl of bel naar 076-5015687

www.datacount.nl

www.dinaf.nl

www.metrocount.nl

Comments are closed.