Verkeerstellers

SCCL

De SCCL, ook wel classifier genoemd, registreert passerende voertuigen per tijdseenheid (per 5 min, 15 min, 30 min, per uur of per 24 uur). Behalve het registreren van aantallen, zoals de SCC, kan de SCCL het verkeer ook indelen in klassen voor snelheid en lengte. Van elk voertuig wordt snelheid en lengte gemeten, waarna in de juiste klasse het aantal met 1 wordt opgehoogd. Deze klassen worden bepaald door grenzen op te geven, welke de gebruiker zelf kan bepalen. Een voorbeeld hierbij is dat alle voertuigen die tussen 30 en 40 km/u rijden en tussen 2,0 en 3,7 meter lang zijn apart geteld worden. Er kan met maximaal 24 klassen geclassificeerd worden (lengte x snelheid). Een veel voorkomende 24-klassen-indeling is snelheidsgrenzen op 20, 30, 40, 50, 60, 70 en 80 km/u en lengtegrenzen op 3,7 en 7,0 meter.

Handleiding

Het instellen en uitlezen van de SCCL gebeurt met een Handterminal of met een (draagbare) Windows PC, al dan niet via een (GPRS/LTE-M) modem. Voor handmatige gegevensoverdracht worden Rampacks (tijdelijke opslagmodules) en een Rampacklezer (inleesapparaat) gebruikt. Maar ook dat kan rechtstreeks met een PC via een kabel.

Uitvoeringen

De SCCL maakt deel uit van de SCC-serie. Het SCC-systeem is een modulair systeem, bestaande uit een gepoedercoate aluminium kast met daarin een rek voor insteekkaarten. De kast kan in twee uitvoeringen worden geleverd, namelijk:

Paalmontage
Voor gebruik op lokaties met inductielussen is deze kast voorzien van een opening in de bodem om de connectoren op de paal in de kast door te voeren. De kast opent aan de voorzijde.De los leverbare beschermkap en stalen bodemplaat geven extra bescherming tegen vandalisme.
Draagbaar (SCCL/D)
Bij de draagbare uitvoering opent de kast aan de bovenzijde en wordt hij voorzien van twee beugels aan de achterzijde. Zo kan de teller met een ketting aan een boom of lichtmast worden vastgelegd.Ook is er voor deze uitvoering een beschermkast leverbaar, die meer bescherming biedt tegen vandalisme.

Detectiesystemen

De SCCL kan worden geleverd met twee verschillende detectiesystemen. Om telslangen resp. inductielussen aan te kunnen sluiten zijn één of meer slangmembranen en/of lusdetectoren nodig. Beiden kunnen, naast elkaar, in het zelfde apparaat ingebouwd worden.

In het onderstaande rekenblad kan worden bepaald wat de standtijd van de SCCL is bij verschillende instellingen. Let op het maximaal aantal klassen van 24 (lengte x snelheid).

Energievoorziening

De SCCL wordt gevoed door een loodaccu. Deze gaat tot maximaal 5 weken mee. Bij gebruik van meer dan 2 dubbele detectoren en/of bij voeding met een zonnepaneel wordt sterk aangeraden om 2 accu’s te plaatsen.

Comments are closed.